T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Ulusal Anız Yangınlarının Önlenmesi Çalıştayı Toplantıları Başladı

Yayın Tarihi : 9.10.2017

Batman Valiliği, İl Müdürlüğümüz, Batman Üniversitesi, Batman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Batman Ziraat Odası Başkanlığı paydaşları ile birlikte 25-27 Ekim 2017 tarihleri arasında Batman Üniversitesi şehir içi yerleşkesinde "Ulusal Anız Yangınlarının Önlenmesi Çalıştayı" düzenlenecektir.

Bu kapsamda "Ulusal Anız Yangınlarının Önlenmesi Çalıştayı" ile ilgili İl Müdürlüğümüz konferans salonunda bir toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıya; İl Müdürümüz Nurettin KİYAS, Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yetkilileri, Batman Ziraat Odası yetkilileri, Batman Üniversitesi yetkilileri ve konu ile ilgili teknik personelimiz katıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürümüz Sadık YALÇIN:" Bu çalıştayın amacı; anız yangınlarının hali hazır durumu ile ülkemiz ve bölgeler itibariyle dağılımının tespit edilerek önlenmesi için uygulanan tedbirler ile bundan sonra alınabilecek ilave tedbirlerin belirlenmesine çalışılacak olup, anız yangınlarının nedenleri ve sonuçları ile sebep olduğu çevre ve sağlık sorunlarına yönelik farkındalık oluşturularak, anız yangınlarının önlenmesine altlık oluşturmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için; bu alanda çalışan uzmanlar ve bilim insanlarının katılımının sağlanarak, çalıştay süresince çalışma gruplarında görev alacak konu uzmanlarının bilgi birikimlerinin ve önerilerinin derlendiği çalıştay kitabının basımının yapılarak kamuoyunun ifadesine sunulacaktır. Ayrıca çalıştay alt çalışma grup toplantılarına bundan sonra ki tarihlerde de devam edilecektir." Dedi.

Bu Çalışmaları gerçekleştirmek üzere söz konusu çalıştay programı kapsamında;

1."Dünyada ve Ülkemizde Anız Yangınları" Çalışma Grubu,

2."Hukuk İşleri" Çalışma Grubu,

3."Anız Yangınlarının Nedenleri ve Sonuçları" Çalışma Grubu,

4."Anız Yangınlarının Sürdürülebilir Çevre ve Canlı Populasyonlarına Etkileri" Çalışma Grubu,

5."Anız Yangınlarının İnsan Sağlığına Etkileri" Çalışma Grubu, Olmak üzere beş adet çalışma grubu planlanmıştır.